Buharkent nerenin ilçesidir?
BUHARKENT Aydın şehir merkezine 86 km. uzaklıkta, İzmir-Denizli karayolunun doğusunda yer almaktadır.
Aydın Buharkent’te neyi meşhur?
Sıcak su ve jeotermal santraliyle bilinen bir ilçedir. İlçeyi jeotermal ısıtma ile ısıtmak için projeler yürütülmektedir.
Buharkent eskiden nereye bağlıydı?
Burhaniye 1942 yılına kadar Nazilli ilçesine bağlı bir köy iken, bu tarihten sonra Sarayköy ilçesine bağlanmıştır. 1953 yılında Kuyucak ilçe olunca Sarayköy’den ayrılarak Kuacak’a yani Aydın’a bağlanmıştır. 1955 yılında belediye olunca ismi Çubukdağ olarak değiştirilmiştir. 1987 yılında ilçe olduktan sonra ismi Çubukdağ olarak değiştirilmiştir.
Buharkent’in nüfusu kaç?
Buharkent’in 2023 yılı nüfusu 13.187’dir. Bu nüfusun 6.547’si erkek ve 6’sı erkektir.
Aydın’ın en büyük ilçesi neresi?
Efeler, Aydın ilinin en büyük ve en merkezi ilçesidir. 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Aydın Merkez İlçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.
Neden Buharkent?
İlçe merkezi Aydın-Denizli karayolu üzerinde kurulmuştur. Aydın-Denizli demir yolu hattı ilçenin güneyinden geçmektedir. İlçe olmadan önce Çubukdağ bucağı, ilçe merkezi ise Burhaniye olarak adlandırılmaktaydı. Ancak ilçe olduktan sonra jeotermal kaynakları nedeniyle ismi Buharkent olarak değiştirilmiştir.
Buharkent nasıl bir yer?
Buharkent 1902 yılında modern bir planlamayla kurulmuş ve Burhaniye adını almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda işgalci düşmana karşı ilk kurşunun atıldığı yer olan Çubukdağ olarak da bilinmektedir. İlçede Kızıldere kaplıcaları vardır ve ekonomisi tarıma dayanmaktadır.
Aydın’ın meşhur yiyecekleri nelerdir?
Aydın’ın meşhur yemekleri:Çine Köftesi.Ayran Böreği.Çingene PilavıYuvarlama.Isırgan Böreği.Bolama (Lok Lok Pilavı)Keşkek.Börülce Teretoru.Diğer ürünler…
Aydın Buharkent’in rakımı kaçtır?
119 mBuharkent / Yükseklik
Buharkent ne işe yarıyor?
Santral aynı zamanda Türkiye’nin 46. büyük jeotermal santralidir. Buharkent Jeotermal Santrali 21. yüzyılda olup, ortalama 79.387.175 kilovatsaat elektrik üretimine sahiptir.
Doğankent eskiden nereye bağlıydı?
1837 yılında Harşit Belediyesi Kürtün-i Bala ilçesine bağlanmıştır. Çeşitli dönemlerde Tirebolu ve Torul ilçelerine bağlı bir belediye iken 1964 yılında HES nedeniyle ismi Doğankent olarak değiştirilmiş ve 25 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla ilçe merkezi olmuştur.
Türkiye’nin en küçük ilçesinin nüfusu kaç?
183 ilçenin nüfusu 10.000’den azdı. Konya’nın Yalıhüyük ilçesi 1.854 kişiyle Türkiye’nin en düşük nüfusa sahip ilçesi oldu.
Nazilli’nin nüfusu ne kadar?
Nazilli, Ege Bölgesi’nde Aydın ilinin ikinci büyük ilçesidir. Aydın-Denizli karayolu, İzmir-Denizli demir yolu hattı üzerinde; Efeler ilçesine 45 km, Denizli’ye 81 km uzaklıktadır. Yüzölçümü 664 km² olup, nüfusu 2022 yılı ADNKS verilerine göre 162.737’dir.
Türkiye’nin en büyük ilçesinin nüfusu kaç?
İstanbul’un Esenyurt ilçesi, 2023 yılı sonu itibarıyla 978 bini aşan nüfusuyla “Türkiye’nin en kalabalık ilçesi” olmaya devam ederken, 57 ilin nüfusunu geride bıraktı.
Aydın ilinin kaç ilçesi var?
Aydın ilinde 17 ilçe bulunmaktadır. Aydın’ın İlçeleri; Efeler, Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar.
Buharkent ne işe yarıyor?
Santral aynı zamanda Türkiye’nin 46. büyük jeotermal santralidir. Buharkent Jeotermal Santrali 21. yüzyılda olup, ortalama 79.387.175 kilovatsaat elektrik üretimine sahiptir.
Nazilli mi büyük Söke mi?
İlçenin kuzeyinde İzmir İli Selçuk ilçesi, kuzeydoğusunda Germencik, doğusunda Koçarlı, kuzeybatısında Kuşadası ve güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²’lik yüzölçümüyle ilin en büyük ilçesi olup, nüfus bakımından Efeler, Nazilli ve Kuşadası’ndan sonra dördüncü büyük ilçedir.
Çine nerenin ilçesidir?
Çine, Ege Bölgesi’nde Aydın ilinin bir ilçesidir.